Adam Aamann udtaler

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Ullum
    Mørkristet
    • Sep 2013
    • 401

    Adam Aamann udtaler

    Hvor får man den bedste kaffe?

    »Jeg drikker bare min kaffe der, hvor jeg lige er. Jeg kan sgu blive lidt irriteret over, når kaffe bliver taget dødalvorligt. Jeg kan bedre lide tilgangen til kaffe i Italien. Der får du nogenlunde den samme, gode kaffe overalt, og der er ikke en barista, der skal have barberet sit fipskæg på en bestemt måde, på et langt kursus og have tophue på, før han kan brygge kaffe. Jeg synes virkelig, det der hypede nørderi omkring kaffe, som der kan være herhjemme, er helt hysterisk. Der skal være plads til selvironi, også når man laver kaffe«.
    Mvh ullum
  • ChristianS
    Coffeeholic
    • Apr 2015
    • 1012

    #2
    Det siger vel mest om ham? Og det med den gode kaffe alle steder i Italien...

    Og så ved jeg ikke, om det er mig, der er ignorant, siden jeg var nødt til at Google ham.
    Danmarksmester i Hjemmebarista 2016.

    Kværne: Niche Zero, Santos 01
    Espresso: Alex Duetro II PID (Tidligere blandt andet en Supermoddet Oscar med bl.a. appia steamhåndtag).
    Sort: Hario V60, Chemex, Aeropress, stempelkande.

    Comment

    • Ullum
      Mørkristet
      • Sep 2013
      • 401

      #3
      Italien er nok dem der har skuffet mig mest
      Mvh ullum

      Comment

      • Henrikaa
        Mellemristet
        • May 2014
        • 238

        #4
        Som med så meget andet er det et spørgsmål om smag...

        Comment

        • Jack
          Master Brewer
          • Feb 2016
          • 2575

          #5
          Hvem er Adam?
          Pictures (or it didn't happen)

          Comment

          • Birk
            Mellemristet
            • Jul 2012
            • 263

            #6
            Det er da meget sjovt- og selvfølgelig skal man da have noget selvironi- 90% af os her inde er jo så nørdede at vi tænker over om man nu rørte 7 eller 8 gange rundt som afslutning på et v60 bryg.
            Mange af os er også så snoppede at vi pænt fra beder os Gevalia kaffe indbydelser fra vores familier og venner.
            - at Adam elsker italiensk kaffe er da helt fint- han mener nok også at Mokka kanden er den mest korrekte måde at brygge espresso på - so What jeg nyder det her nørderi- og jeg vil hellere forkæle mine smagsløg end at bedøve dem i skoldhed overekstraheret papkaffe ;D
            Last edited by Birk; 19. August 2017, 23:33.
            ECM Mechanica IV Profi + ECM S-Manuale 64, Wilfa WSCG, Feld2:Honed
            masser af lir til “sort kaf’” + Cormorant Roaster

            Comment

            • Juul-Andersen
              Stamgæst
              • Apr 2014
              • 772

              #7
              Oprindeligt indsendt af Ullum Se indlæg
              Hvor får man den bedste mad?

              »Jeg spiser bare min mad der, hvor jeg lige er. Jeg kan sgu blive lidt irriteret over, når mad bliver taget dødalvorligt. Jeg kan bedre lide tilgangen til mad i Italien. Der får du nogenlunde den samme, gode mad overalt, og der er ikke en Kok, der skal have tatoverede sine arme på en bestemt måde, på et langt kursus og have tophue på, før han kan lave mad. Jeg synes virkelig, det der hypede nørderi omkring mad, som der kan være herhjemme, er helt hysterisk. Der skal være plads til selvironi, også når man laver mad«.
              Jeg kan da også få lyst til en ristet fra pølsemanden, men jeg ville da foretrække et måltid med gode råvarer, håndteret af en kok der vidste hvad han havde med at gøre. men ja, smag og behag... Enkelte nyder også vin med prop
              Coffee aficionado, frequently found sipping wine🍷
              I’ve been told I like tea
              I know nothing about everything, expect most comments to be failed jokes.

              Plans stuff in my spare time ☕️👌

              Comment

              • holberg19
                Lysristet
                • Jan 2016
                • 135

                #8
                Det er en lidt triviel diskussion som Aamann forsøger at starte her og den kan startes i relation til stort set alt. Det ved alle der har været passioneret omkring en hobby. Heldigvis kan man jo oftest få det som man vil ha' det, så det går nok.

                Som oftest er det svært at stå udenfor og forstå de betragtninger man gør sig, hvis man mangler information, viden og frem for alt interessen.

                Kommer i den forbindelse i tanke om denne

                Comment

                • kidcaffeine
                  Espresso
                  • Sep 2016
                  • 585

                  #9
                  Synes godt nok også, at jeg fik en sløj kaffe, sidst jeg var på Aamanns ;-)
                  Espresso: La Marzocco Linea Mini (modded med restrictor, preinfusion og kosmetiske opgraderinger fra Pantechnicon og Artpresso)
                  Kværn: Mahlkönig K30 Vario Air + Lagom P64 SSP
                  Sort: V60, Aeropress, Chemex, Stempel - I prioriteret rækkefølge

                  Comment

                  • Rocco
                    Espresso
                    • Jan 2009
                    • 503

                    #10
                    Efter mit første og sidste besøg nogle sinde hos aamann for nogle uger siden giver den udtagelse han kommer med perfekt mening. Den filosofi passede glimrende på det måltid vi fik.
                    Izzo Alex Duetto III
                    Mazzer Major E

                    Comment

                    • malling
                      Master Brewer
                      • Apr 2011
                      • 4545

                      #11
                      Det er en fair nok holdning, men så opnår man så bare heller ikke det der kan opnås. Hvilket selvf. er en ærlig sag...

                      Italien er nok det værste sted man kan opstøve kaffe, sammen med Kroatien! Det har som sagt intet med at det er mørk ristet, men mere kvaliteten af bønnerne,ristningen og mangel på brug af hel friskkværnet kaffe.

                      Hvis den video kom fra andre end McCafe var den måske værd at tage seriøs. Men de brygger den værste omgang møg... selv Starbucks er bedre.
                      A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                      Comment

                      • Birk
                        Mellemristet
                        • Jul 2012
                        • 263

                        #12
                        Helt ærligt- så mener jeg altså at restauranten er fin- de går virkelig op i deres råvare, og jeg har haft masser af gode oplevelser derfra- at de så fejler på kaffe er jo så lidt komisk..og så alligvel ikke for det er ikke deres marked. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige at det er en fejl at sælge kaffe på en smørebrøds restaurant- de to ting matcher ikke særligt godt:/ selvom at der måske er efterspørgsel - så bør man holde sig til sit koncept. (Uha hvor kan man være klog på mange ting, sådan en søndag morgen) ...(selvironi..)
                        ECM Mechanica IV Profi + ECM S-Manuale 64, Wilfa WSCG, Feld2:Honed
                        masser af lir til “sort kaf’” + Cormorant Roaster

                        Comment

                        • malling
                          Master Brewer
                          • Apr 2011
                          • 4545

                          #13
                          Der er utal af eksempler på at man netop ikke kun skal holde sig til et koncept, især hvis konceptet er trend orienteret. (Omend det næppe er tilfældet her)

                          De her trendy steder går nedenom igen og igen, netop fordi de kun køre med konceptet. Man bliver nød til at have noget der kan sikre det økonomiske fundament såsom kaffe!

                          Dem der netop gør det, har netop overlevet de andre.
                          A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                          Comment

                          • Coffee makes the world go
                            Master Brewer
                            • Jan 2010
                            • 5082

                            #14
                            Hvis man har en passion for go mad , og med den seriøse tilgang der så hører til, er det jo lidt ude i hampen at han springer over hvor gærdet er lavest,, bare fordi han ikke har en dyt forstand på kaffe ,??

                            HVIS man ved, at man ikke er seriøs inden for kaffe, men HAR et top sted ang mad , så skyder man sig selv i foden ved at , gøre det han gør

                            DET er en ærlig sag hvis man ikke ved nok om et emne, men så skal man alså holde sig fra det
                            eller finde info , så man kan levere et bare nogenlunde produkt

                            Har selv oplevet et sted der ned til den mindste detalje leverede top mad , men supermarkeds kaffe på gamle kander

                            Jeg forstår ikke at folk kan være så gode til deres passion, men være så ligegyldig med noget de ikke har passion for, specielt når det typisk er kaffen der afslutter besøget ;o)

                            det er ikke såå svært at levere en kaffe der IKKE er dårlig ,
                            http://coffeesnobs.com.au/avatars/Us...drew_James.jpg

                            Comment

                            • malling
                              Master Brewer
                              • Apr 2011
                              • 4545

                              #15
                              Adam Aamann udtaler

                              CMTWG det er ikke så mærkeligt når det absolutte flertal af deres kunder ikke har nogen str. forståelse/viden og erfaring med velbrygget kvalitets kaffe.

                              Mange steder lever og klare det ganske fint med halv til heldårlig brygget kaffe.

                              De fleste syntes det smager udemærket, så de bemærker det ikke, det er kun nørder, feinsmecker og hipstere der flittigt besøger diverse gode/hipster kaffebarer der vil række tunge af det.
                              A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                              Comment

                              Working...
                              X