gamle større levermaskiner i hjemmet?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Billen
    Lysristet
    • Jun 2015
    • 86

    gamle større levermaskiner i hjemmet?

    De fleste har sikkert set de to gamle manuelle maskiner som hurtigt blev nappet af nogle brugere, der må havde en del mere plads derhjemme end jeg har. Det er nok mest fordi jeg ikke har været en bruger her på Ebar så længe, men det var det første eksempel på gamle kommercielle levermaskiner købt af danskere jeg har set. Derfor vil jeg gerne høre fra folk der bruger eller har brugt ligende maskiner derhjemme om hvordan de fik det sat op, og om de ville anbefale det? Jeg har gået og kigget lidt på en Conti Prestina og levermaskiner i samme størrelse, men jeg synes det er svært at finde ud af om ideen er fuldstændig umulig. Det ville selvfølgelig være en perfekt start, hvis dem der købte de to levermaskiner havde lyst til at fortælle hvad de har af planer med deres nye legetøj?
  • Joe_Black
    Coffeeholic
    • Feb 2012
    • 1424

    #2
    Tja, jeg har længe haft lyst til at prøve kræfter med en "rigtig" lever maskine. Har haft et par Pavonier og renoveret yderligt 2 for andre, og de laver fantastisk kaffe, dog syntes jeg at bryggruppen er for lille, vand mængde mæssigt. Hvad det ender med med denne er ikke fastslået, men med fast vand og i forvejen en 2 grp Rancilio i privaten skal det ikke afvises at den ender hjemme. Vi får se når den engang bliver klar. Har i forvejen lidt rigeligt med maskiner på lager så jeg må måske holde "udsalg"
    Wega MiniNova
    Mahlkönig K30
    Moccamaster
    Santos #4
    AeroPress
    Bodum Vakuum Brygger

    Comment

    • Billen
      Lysristet
      • Jun 2015
      • 86

      #3
      Så du har allerede sat op til maskiner med fast vand derhjemme? Det er nok den primære ting der gør det umuligt, når ens maskiner skal stå i stuen i en lejet lejlighed har læst om folk der har fundet på div. Tricks til at undgå fast vand, blandt andet ved at fylde maskinen gennem opv'en, som tit sidder i toppen hvor den er til at komme til, men jeg frygter at det er langt fra alle maskiner hvor det er muligt.

      Comment

      • Joe_Black
        Coffeeholic
        • Feb 2012
        • 1424

        #4
        Ja det kan godt være noget bøvl med haveslangen gennem stuen= meget lav WAF...

        Men derud over er jeg måske lidt sær. Kaffen er min hobby og hobby koster, bare se på folk der kører ræs, hvis de hørte at en kaffe entusiast beklager sig over at det er dyrt at varme 5 L vand op for at få kaffe, de fyrer tusindvis at kr af hvergang de dyrker deres hobby. Men sporten kan også være at klare det billigst muligt og der kan man sikkert lave bedre kaffe end jeg kan...

        Problemet for mig er lidt al når man først har prøvet fast vand er det svært at undvære, det er bare sååååå fedt. (Syntes jeg)
        Wega MiniNova
        Mahlkönig K30
        Moccamaster
        Santos #4
        AeroPress
        Bodum Vakuum Brygger

        Comment

        • Billen
          Lysristet
          • Jun 2015
          • 86

          #5
          Waf=wife approval factor?
          Jeg kan godt forestille mig at det er fedt med fast vand når man først er kommet igang med det. Tricket må så bare være aldrig at begynde, så man ikke bliver vant til sådan noget luksus.
          Er det ikke noget med at de fleste af de større maskiner har indgange til manuel påfyldning? Hvis du ser en, når du får fingrene i den Gaggia må du gerne sige til. Det er jo ikke så lækkert som med fast vand, men med så store kedler som mange af de maskiner har ville det nok være til at klare.

          Comment

          • Joe_Black
            Coffeeholic
            • Feb 2012
            • 1424

            #6
            Der skal pumpe til hvis der ikke er vandtryk, kedlens 1-1,3 bars overtryk skal jo overvindes. Maskiner med rotations pumpe kan sagtens suge fra dunk. Så tricket til at bygge en lever til fast vand er at bygge en pumpe på.
            Wega MiniNova
            Mahlkönig K30
            Moccamaster
            Santos #4
            AeroPress
            Bodum Vakuum Brygger

            Comment

            • summer
              Coffeeholic
              • Jun 2011
              • 1407

              #7
              Oprindeligt indsendt af Billen Se indlæg
              Jeg kan godt forestille mig at det er fedt med fast vand når man først er kommet igang med det. Tricket må så bare være aldrig at begynde, så man ikke bliver vant til sådan noget luksus.
              Du skal da gå på udkig efter denne: http://www.espressobar.dk/forums/sho...ll=1#post96943
              Den er perfekt - men ekstremt sjælden.

              Men burde du ikke kunne påfylde enhver maskine gennem et hul i toppen af kedlen (som feks opv'en)?
              Ja, det kræver at kedlen ikke er under tryk - altså den skal køle ned til under 100 grader (ligesom f.eks. en Pavoni) inden man kan åbne til påfyldning - så det er ikke en særlig praktisk løsning, men i teorien burde det vel kunne lade sig gøre...?

              Comment

              • Coffee makes the world go
                Master Brewer
                • Jan 2010
                • 5082

                #8
                Som allerede nævnt, hvis der er et sted hvor man kan hælde vandet på kræet, så kan man det , men er nød til at vente til trykket er under 1 bar

                Men da de fleste gastro maskiner har en pæn stor keddel(i forhold til en lille hjemmelever)
                ville man sagtens i privaten kunne lave mange skud på en optankning

                min Lusse (hjemmemaskine) har en tre liters kedel, den er ikke fuld når den står på max, , der er nok to liter i den

                man flusher ikke for at bringe temp ned , snarere lidt for at få temp op
                og så lige for at rense shover screenen

                så vandforbruget er ikke stort

                på hjemmemaskinen er der typisk en drypbakke der kan opfange vand

                på min lusse bliver den så lun at vandet fordamper

                men der vil altid komme lidt kaffe i bakken
                efter en tid er der tjære i bakken ;o)har overvejet at sælge tjæren til Sta,,,,,, , så kunne de bruge det til at lave kaffe på ;o)

                det kan skylles ud , det opløses let under hanen

                på en Gastromaskine er der en lillebitte bakke (typisk)i plastik med et afløbsrør påsat

                det er faktisk et større problem end vandforsyningen

                enten skal man ha en dunk under bordet der kan opfange vandet, eller bygge noget om så man får en STOR drypbakke


                Som også nævnt kan man sætte en pumpe på , det kan være så simpelt som en vibrapumpe , og en lille en liters tank et sted
                alt efter maskine en tilbageslags ventil
                http://coffeesnobs.com.au/avatars/Us...drew_James.jpg

                Comment

                • Billen
                  Lysristet
                  • Jun 2015
                  • 86

                  #9
                  Jeg bruger lige for tiden en Pavoni Proffesional og den skal ikke fyldes særlig tit, da jeg er den eneste derhjemme som drikker kaffe. Med en kedel på 3-4 liter kunne jeg nok sagtens leve med at skulle bruge en gaffelnøgle når der skal nyt vand på. Der skal selvfølgelig være en indgang for vandet, men alle maskiner har vej en OPV eller noget ligende i toppen af maskinen ikke?
                  Du har ret Summer det er ikke særlig praktisk, men praktisk koster desværre nogle gange for meget Og den maskine ville være perfekt, desværre har jeg aldrig hørt om den, så chancen for at den dukker op på Ebay er nok lidt lav. Jeg har ligget lidt på en Faema Velox da jeg synes den ser virkelig fed ud, og en fed måde at havde en god manuel gruppe der ikke fylder for meget. Det kan selvfølgelig være at det bare er udseendet, men er den lidt som den du linker?

                  Comment

                  • summer
                    Coffeeholic
                    • Jun 2011
                    • 1407

                    #10
                    Faema Velox er mindre - kedlen er lille og bygget sammen med bryghovedet. Velox har jeg set til salg flere gange, så den skulle være overkommelig at få fat på...

                    Comment

                    • Billen
                      Lysristet
                      • Jun 2015
                      • 86

                      #11
                      Kunne læse mig til at den ikke kan steame ordentligt, hvilket jo egentlig giver sig selv med en meget lille kedel. Jeg har gået i lang tid og leget med ideen om at prøve en mere "normal" espressomaskine der kan klare mælkedrikke til mig og en gæst eller to, så jeg burde nok ikke kigge på en Velox hvis det er målet.

                      Comment

                      Working...
                      X